top of page

Natuursteen

Natuursteen schuren en polijsten

Als specialist in vloerbehandelingen in West-Vlaanderen, schuren en polijsten wij uw natuursteen met diamant. Eerst verwijderen we krassen en strepen in uw vloer. Daarna verwijderen we de versleten en beschadigde laag. Zo laten we de intacte kristallen in de steen naar voor komen.

kasseienna.jpg

Uw natuursteen glanst niet meer

In natuursteen zitten natuurlijke kristallen. Wanneer er licht op binnenvalt, weerkaatsen deze kristallen en ontstaat er zo een glans op het oppervlak. Wanneer uw natuursteen niet meer glanst, kan dit zijn doordat de kristallen dof, kapot gedrukt of zelfs gebroken zijn. Hierdoor kunnen ze het licht niet meer zo goed weerkaatsen als ervoor. 

 

Dat uw vloer uit natuursteen niet meer glanst, komt niet door normaal voetverkeer. Het komt doordat voetverkeer samen met vervuiling zoals zand of grit komt. De kristallen worden dof doordat er zand en vervuiling op het steenoppervlak ligt. Ze kunnen ook beschadigd worden. Kristallen kunnen schuren of breken door de druk van de schoenzool in combinatie met zand of andere scherpe vervuiling. We schuren en polijsten uw natuursteen met diamant, dit is een van de meest veilige en juiste manieren om de kristallen te herstellen en aan te scherpen.

koekel3.jpg

Werking

We schuren uw natuursteen met behulp van roterende machines en werktuigen in diamant. Dit gebeurt in verschillende fases: van de grootste korrel tot de fijnste. Hoeveel fases er nodig zijn, hangt af van de staat van de vloer en de wens om de krassen te laten verwijderen. In de laatste fase polijsten we de natuursteen. Hier gebruiken we heel fijne diamantkorrels voor, dit laat de vloer dan ook terug glanzen.

 

U kunt kiezen om uw natuursteen te laten polijsten met een grovere korrel. Dit heet zoeten. Hierdoor ontstaat een matte afwerking die een kleur verdiepend effect geeft.

U kunt ook kiezen voor een fijnere korrel, deze geeft een hoogglanzend resultaat, ook wel het spiegeleffect genoemd.

Contacteer ons voor meer info

bottom of page